Nyt velfærdshus til 3,5 mio. klar til brug

Mandskabsbygning på Fjerritslev Kirkegård stod til at koste 5,87 mio., men menighedsrådet sagde nej og fortsatte uden arkitekt.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

De ansatte på Fjerritslev Kirkegård har fået stærkt forbedrede forhold. Huset bruges som base for arbejdet både her, ved Fjerritslev Kirke og ved Kollerup Kirke. Foto: Martin Damgård

Hvad koster det at bygge godt 200 kvadratmeter velfærds- og maskinhus i enkel stil til Fjerritslev Kirkegård? Hvis det er arkitektegnet af det anerkendte firma Friis & Molkte i Aarhus, som også har stået for renoveringen af Fjerritslev Kirkecenter, og huset skal følges til dørs af en tilsynsførende fra firmaet, så man kan stå inde for det endelige resultat, løber det op i 5,87 mio. kr.. Det beløb ville menighedsrådet i Fjerritslev ikke stå model til, og efter gensidig aftale stoppede samarbejdet med Aarhus-arkitekterne, og menighedsrådet fik tre lokale byggefirmaer til at komme med nye bud med udgangspunkt i tegningerne. Og så kom byggeriet ned i en pris på 3,5 mio. kr. - Vi havde en aftale om, at vi kunne stoppe samarbejdet med arkitekten, da vi havde fået et projektforslag, og da der var flere uoverensstemmelser, og Friis & Molkte ikke ville lægge navn til byggeriet mere, stoppede vi samarbejdet, forklarer menighedsrådsformand Kresten Jensen. - Vi har fået de samme kvadratmeter og nærmest det samme hus ud af det, tilføjer han.