Nytårsdøgnet er årets brandfarligste døgn

Nytårsdøgnet er årets mest brandfarlige døgn.

Brandvæsnet rykker ud til 14 gange så mange brande i løbet af nytårsdøgnet som på et gennemsnitsdøgn.

Helt konkret er brandfolkene hvert år i gennemsnit rykket ud til 282 brande i bygninger og containere i løbet af nytårsdøgnet i femårs-perioden 2011-2015.

På et gennemsnitsdøgn resten af året rykker landets brandvæsner ud til "kun" ca. 20 brande. Nytårsdøgnet er defineret som tidsrummet fra kl. 12 den 31. december til kl. 12 den 1. januar.

- Det er et faktum, at der er voldsomt mange brande nytårsnat. Men der skal faktisk ikke så meget til for at undgå brand. Meget af det handler om almindelig sund fornuft, siger Mads Dalgaard, der er seniorberedskabsmester i Beredskabsstyrelsen,

Her er tre simple råd, der kan hjælpe dig til at undgå brand nytårsaften:

Sørg for, at der er låg på affaldscontainere og fælles affaldsspande, og at de er placeret i god afstand fra bygninger, ryd op i carporten og luk porten til garagen og husk at overholde den sikkerhedsafstand, der står på fyrværkeriet

Du kan se antallet af brande i nytårsdøgnet i din kommune. Og af billeder kan du se en oversigt over antal brande i nytårsdøgnet i alle landets kommuner de seneste fem år. I højre kolonne vises gennemsnittet for de fem år pr. 100.000 indbyggere, så man kan sammenligne kommunerne.

Der er også en grafisk oversigt i form af et Danmarkskort, hvor man hurtigt kan få et overblik over det gennemsnitlige antal brande i nytårsdøgnet i de seneste fem år pr. 100.000 indbyggere i de forskellige kommuner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.