Skagen

Nytårsmenuer i tusindvis er klar

Snerlen og Skagenfood har succes med menuer til nytårsaften

Tonny Kristensen (til venstre) er én af de lokale restauratører, der har haft travlt med at tilberede nytårsmenuer. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Tonny Kristensen (til venstre) er én af de lokale restauratører, der har haft travlt med at tilberede nytårsmenuer. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

STRANDBY/FREDERIKSHAVN:Skagenfood - fra Strandby - lever af at udbringe frisk fisk til private kunder, som bestiller råvarerne over nettet. I år har Skagenfood udvidet butikken og har tilbudt nytårsmenuer til hele landet.

Jens Munch fra Slagter Munch i Skagen, Michel Michaud fra Ruths Hotel i Skagen og Jacob Dahl fra Skagenfood har sammen kreeret de retter, som er på menuen.

- Vi har prøvet at sætte nogle af de bedste producenter i Nordjylland sammen for at få nogle gode madoplevelser ud til folk, fortæller Betina Kühn fra Skagenfood.

Menuen består blandt andet af Slagter Munchs Skagenskinke, som er tilberedt efter Michel Michauds egen opskrift. Da Skagenfood står bag, er der naturligt nok også masser af fisk på menuen. Blandt andet er der hummersuppe og koldrøget laks, og det er noget, der har fået folk op af stolene.

- Vi er nået op på næsten 3000 kuverter, og det er vi rigtig tilfredse med, fortæller Betina Kühn.

Tilbuddet er landsdækkende, og den geografiske spredning er ifølge Betina Kühn den samme, som den er blandt de almindelige abonnenter. Cirka 60 procent af kuverterne er bestilt på Sjælland, mens Fyn og Jylland tegner sig for den resterende del.

- Vi har et godt logistiknet, så leveringen kommer til at fungere, som den gør til daglig, fortæller Betina Kühn.

Snerlen er også med

Restaurant Snerlen, som har til huse i Kattegat Siloen i Frederikshavn, tilbyder også nytårsmenuer til folk, der ikke synes, at de vil stå særlig meget i køkkenet nytårsaften.

I spidsen for Snerlen står Tonny Kristensen, og for ham er det tolvte år i træk, han er involveret i at lave nytårsmenuer til danskerne.

Snerlens tilbud er ikke landsækkende. I stedet er der syv steder fra Støvring i syd til Skagen i nord, hvor man kan afhente sin mad.

Selvom Snerlens tilbud ikke er landsdækkende, så har der alligevel været godt gang i butikken. Der er nemlig rullet bestillinger ind på i alt cirka 2000 kuverter.

- Det er gået nogenlunde som forventet. Der er jo rigtig mange om buddet. Enhver slagterforretning har efterhånden sådan et tilbud. Så vi er godt tilfredse, siger Tonny Kristensen, Snerlen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.