EMNER

Nytårsmenuer til sultne nordjyder

Travlhed på Fårup Skovhus nytårsaftensdag

SALTUM:Et halvt ton oksemørbrad, 240 kg. laksefilet, 250 kg. skinke og 6000 bagekartofler. Det var blot nogle af de lækkerier, som travle kokke og medhjælpere arbejdede med på Fårup Skovhus tirsdag eftermiddag. Restauranten havde stor succes med at tilbyde nytårsmenuer til dem, som helst ville være fri for at lave mad hele dagen inden den festlige nytårsaften. Siden Fårup Skovhus rykkede en annonce med nytårsmenuer i avisen, har indehaver Bo Larsen modtaget 420 bestillinger. Men det er vel at mærke menuer til seks, 10 eller 15 personer. Det vil sige, at skovhuset lavede mad til ikke færre end omkring 3300 personer. Kunderne kom fra et stort område, og der var bestillinger fra blandt andet Aalborg, Brønderslev, Løkken og Sæsing. - Selv om der er et selskab på fire, køber de menuen til seks personer, for så har de også til dagen efter, forklarer Bo Larsen, som har drevet Fårup Skovhus i 14 år. Selv om det naturligvis har krævet et vist overblik at tilberede maden til de mange kunder, var stemningen alligevel forholdvis afslappet tirsdag eftermiddag, da 10 mand var i gang i køkkenet og i salen, hvor folk skulle hente deres menuer. Efter jul er der kommet lige så mange bestillinger som i resten af december, forklarer Bo Larsen, for folk finder pludselig ud af, at de ikke selv gider at bruge en masse tid på at købe ind og lave mad. Og så kan prisen på i alt 550 kr. altså heller ikke afskrække nogen, mener Bo Larsen, som ikke lægger skjul på, at tiltaget også har en vis reklameværdi. - Folk husker, at de har fået noget godt mad nytårsaften, og så vender de jo nok tilbage en anden gang, siger han.