Nytårstorsken er ikke død

Selvom mange nordjyder vælger torsken fra nytårsaften, så har Klostergydens-Fisk i Sæby travlt

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SÆBY:Omkring ét ton torsk. Så meget af den traditionelle nytårsfisk har Klostergydens-Fisk i Sæby liggende på køl til kunderne. NORDJYSKE kunne ellers i går fortælle, at torsken ikke længere har den fremtrædende rolle på nytårsbordet, den engang havde. Det er dog ikke noget, man mærker i Sæby.

- I alt har vi fået hen ved 900 bestillinger, som omfatter torsk. Vi blev nødt til at lukke for bestillinger allerede flere dage før jul, fortæller Helene Aaen, ejer af Klostergydens-Fisk.

Den lille fiskebutik har de sidste syv år forsynet Sæby og omegn med frisk fisk og man mærker en tydelig interesse for både torsk samt andre fisk og skaldyr, og den lille butik har mellem jul og nytår ansat ekstra hænder for at kunne følge med efterspørgslen, så der lige nu er 10 ansatte i stede for de sædvanlige tre.

Skudt i vejret

Ifølge Helene er prisen på torsk og andre fisk nærmest skudt i vejret i de senere år, men det betyder ikke væsentligt højere priser for køberne.

- Torsk er vel steget med 30-35 procent i snit, mens en fisk som rødspætten næsten er fordoblet i pris på auktionerne. Til gengæld er kvaliteten i år noget nær det bedste vi nogensinde har set, fortæller den nordjyske fiskehandler.

Hun forsikrer dog for, at regningen ikke lander hos kunderne.

- Prisen stiger en smule, det kan ikke undgås, men vi kan ikke lade det gå ud over kunderne.

Det er de få auktionsdage, som er skyld i, at prisen på de populære spisefisk er steget. I år har der nemlig kun været to auktionsdage, mens der til næste år kun vil være én på grund af helligdagene, hvilket betyder, at fiskerne sender færre fisk på auktion, og dermed stiger prisen på de fisk som sælges. De høje priser på råvarerne er dog ikke noget, som bekymrer Helene Aaen.

- I dagene op til nytår har vi nok et snit på 500 kunder om dagen. Folk er trætte af finanskrise, så derfor ynder mange sig selv noget godt til nytår, og for manges vedkommende er det fisk. Nytår er ubetinget årets salgsdag, og vi har nærmest omsætningsrekord hvert år, fortæller Helene Aaen

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.