Danmark

Nyuddannede akademikere sendes ud af Danmark

De kloge hoveder ryger til Norge og Sverige.

Nyuddannede akademikere sendes ud af Danmark

Udsigten til et job for nyuddannede akademikere er nu så dårlig, at flere fagforeninger bevidst er begyndt at skyde dimittenderne af sted til vores broderlande i Skandinaven. Det skriver Politiken torsdag.

I en tid, da akademikerledigheden er historisk høj i Danmark, er foreninger, der råder over akademiske medlemmer, derfor i stigende grad begyndt at holde kurser og informationsmøder for at få dimittenderne til at søge job i Sverige og Norge.

Det sker, fordi ledigheden blandt akademikere er markant lavere i vores nabolande, og fordi de nyudklækkede hoveder i Danmark ofte har mere relevant praktisk erfaring og derfor ofte står bedre i jobkonkurrencen end deres svenske og norske kandidatkolleger.

- Det er altafgørende for akademikerne at få brugt deres kompetencer, og for mange kan et job i vores nabolande være indgangsbilletten til det næste job.

- Vi har tidligere sendt arkitekter til Norge, men det er nyt, at flere andre faggrupper og fagforbund følger trop, siger sekretariatschef i Akademikernes Centralorganisation, Jens Mølbach, til Politiken.

Især økonomer, jurister og samfundsvidenskabelige kandidater er populære uden for Danmarks grænser, og det har fået Djøf til at afholde informationsmøder for sine medlemmer om jobmulighederne i Sverige.

En delegation fra Djøf har netop været i Oslo med henblik på at holde nye medlemsmøder om Norge.

- Den høje ledighed i Danmark får os til at tænke ud af boksen. Og det er vores opgave at hjælpe vores medlemmer til at bruge deres akademiske uddannelse, siger udviklingskonsulent i Djøf's Karriere- og Kompetencecenter, Thomas Kantsø.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) glæder sig over en "fornuftig løsning" på det nuværende problem.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.