Nyuddannede akademikere skal skubbes væk fra ledighed

Mange veksler eksamensbeviset til arbejdsløshed. De skal hjælpes til at blive iværksættere, mener regeringen.

Nyuddannede akademikere skal skubbes væk fra ledighed

Næsten hver tredje universitetsstuderende bliver uddannet til arbejdsløshed, og det er for mange. Det mener regeringen, som torsdag fremlægger sin nye innovationsstrategi.

Et af initiativerne i strategien er en ny iværksætterpilot-ordning, som skal give flere skubbet til at blive selvstændige, skriver Jyllands-Posten.

Konkret skal de nyuddannede have hjælp fra universiteter og erhvervsliv, de skal have adgang til den rigtige rådgivning, og endelig skal de have en økonomisk håndsrækning, så virksomheden får de bedste startbetingelser.

- Vi ved, at lysten til at blive selvstændig er der, og den er stor, siger den socialdemokratiske innovationsordfører Trine Bramsen til Jyllands-Posten.

- Det, man mangler, er især rådgivning. Vi vil give studerende med en iværksætter i maven rådgivning og finansiering i op til et år i forbindelse med opstart af egen virksomhed efter uddannelsen, sådan at virksomheden bliver rentabel, tilføjer hun.

Hun peger på en europæisk rapport, som viser, at hele 85 procent af de nyuddannede gerne vil være selvstændige, men kun tre procent gør noget ved det.

I Schweiz bliver 21 procent iværksættere, selv om langt færre end herhjemme giver udtryk for, at de gerne vil, skriver Jyllands-Posten.

Regeringens nye iværksætterpilot-ordning, som fremlægges torsdag, indeholder ifølge Politiken også forslag om at favorisere elitestuderende.

De skal blandt andet kunne tage ekstra fag og flere kurser for at dygtiggøre sig, og ved at lave særlige forløb, der giver en udmærkelse på eksamensbeviset, skriver avisen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.