Nordjylland

Nyuddannede ingeniører flygter fra Nordjylland

Under en tredjedel af de ingeniører, som er dimitteret fra Aalborg Universitet de senere år, er blevet i regionen

Arkivfoto: Claus Søndberg

Arkivfoto: Claus Søndberg

NORDJYLLAND: Når ingeniøruddannelsen fra Aalborg Universitet er i hus, så leder de unge ingeniører efter job i andre landsdele end Nordjylland. Det skriver Ingeniøren.

Kun 30 procent af de nyuddannede ingeniører finder job og slår sig ned i Nordjylland. Resten forsvinder ud af landsdelen.

Tallet er ikke fremmed for Karin Folmer Winther, som er fuldmægtig på Karrierecentret ved Aalborg Universitet. Hun mener, at mange nyuddannede ingeniører forlader Nordjylland, fordi de ikke kender nok til de mellemstore og små virksomheder i regionen.

- De fleste vil gerne til Lego, Vestas eller hovedstadsområdet, fordi de ikke bevidste om, hvad man kan bruge sin gode kandidat til i en mindre virksomhed, hvor de mindre virksomheder er, hvad de hedder, og hvad man kan lave der, siger hun til Ingeniøren.

Studerende: De rigtige job mangler

Den udvikling forsøger man at vende i projektet ‘Vækst via Viden’, som er et samarbejde mellem Væksthus Nordjylland og Business Region North Denmark.

Karin Folmer Winther mener, at de nyuddannede ingeniører kan have god gavn af at begynde karrieren i en mindre virksomhed. Her er der mulighed for at få indflydelse, påpeger hun.

Blandt de studerende mener Mathias Rønholt Kielgast, formand for de Studerendes Erhvervskontakt Aalborg, at fraflytningen blandt andet handler om, at de rigtige job mangler.

Dimittenderne søger derhen, hvor de attraktive job findes.

- Det er typisk i Østjylland, i Trekantområdet eller i København, siger han til Ingeniøren.

Desuden påpeger formanden, at mange ingeniørstuderende er tilflyttere til Nordjylland. De rykker gerne teltpælene op igen, hvis jobbet er et andet sted i landet.

I Aalborg Kommune og Region Nordjylland er man opmærksom på, at det kan have betydning for væksten og udviklingen i området, hvis de fleste af de højtuddannede rykker til andre regioner

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.