KV17 Region Nordjylland

Nyvalgt politiker forlader regionsrådet

Kun Svend Heiselberg (V) stemte imod, da nyvalgt radikal fik lov at forlade regionsrådet

Dagen efter valget fulgte Jørgen Hein (RV) i regionsrådssalen optællingen af personlige stemmer. Han slipper nu for at indtage et fast plads til salen. Foto: Claus Søndberg

Dagen efter valget fulgte Jørgen Hein (RV) i regionsrådssalen optællingen af personlige stemmer. Han slipper nu for at indtage et fast plads til salen. Foto: Claus Søndberg

NORDJYLLAND:Den nyudpegede ældre- og handicaprådmand i Aalborg Kommune, Jørgen Hein (RV), kommer ikke til at kæmpe med at få tid til både at være rådmand og medlem af regionsrådet.

Regionsrådet godkendte på sit møde tirsdag, at Jørgen Hein bliver fritaget for at skulle være regionsrådsmedlem.

I det regionsråd, der tiltræder fra årsskiftet, bliver han afløst af Gitte Lopdrup, der var sit parti spidskandidat ved regionsrådsvalget.

Da de personlige stemmer blev gjort op dagen efter valget, havde Jørgen Hein fået flere stemmer end hende.

Kun et medlem stemte imod, at Jørgen Hein slipper for at møde op i regionsrådet. Det var Svend Heiselberg (V), der i øvrigt stopper i regionsrådet efter denne periode.

Kritik fra Heiselberg

- Sagt med et smil på læben, så er det lidt tåbeligt at lade sig vælge, og så, når der viser sig noget, der er lidt mere interessant, så skipper man posten, man er valgt til. Jeg mener, at man som folkevalgt har en forpligtelse i forhold til det, man har ladet sig vælge til, sagde Svend Heiselberg.

Jørgen Hein blev taget i forsvar af Tommy Eggers (DF), der har været i en lignende situation. Her handlede det om tilladelse til at få lov til at forlade Aalborg Byråd, og her fik Tommy Eggers støtte af bl.a. Jørgen Hein.

Efter valget 22. november brugte Jørgen Hein et par dage til at overveje sin situation. Han nåede frem til, at hvis han forsøgte at varetage opgaverne i regionsrådet, så ville det svare til, at han havde mellem halvandet og to fuldtidsjob.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden