Udland

Obama advarer Putin mod at rykke ind i Ukraine

USA kræver, at observatører øjeblikkeligt sendes til Ukraine for at overvære situationen i det uroplagede land

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har sent lørdag aften talt i telefon med USA's præsident, Barack Obama, omkring situationen i det uroplagede Ukraine.

Obama udtrykte bekymring over for Putin omkring Ruslands mulige planer om at rykke ind i Ukraine.

Ifølge det russiske nyhedsbureau Ria har Putin sagt til Obama, at Rusland forbeholder sig retten til at beskytte sine interesser, herunder den russisk-orienterede befolkning i Ukraine, hvis der opstår uroligheder i det østlige Ukraine eller på Krim-halvøen.

En russisk militæraktion i Ukraine er afhængig af den videre udvikling på Krim-halvøen, lød det fra Putin tidligere lørdag, efter at han har fået det russiske parlaments godkendelse til at sende styrker til Krim for at "normalisere situationen" i nabolandet.

Meldingerne kommer samtidig med, at FN's Sikkerhedsråd er i gang med et hasteindkaldt møde omkring situationen.

Den amerikanske FN-ambassadør, Samantha Power, opfordrer til, at observatører fra FN og OSCE, Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, øjeblikkeligt sendes til Ukraine for at overvåge den tilspidsede situation.

Det siger hun ifølge Reuters på det andet hasteindkaldte møde i Sikkerhedsrådet på ét døgn om krisen mellem Ukraine og Rusland.

- Det er på tide, at Ruslands ulovlige indgriben i Ukraine får en ende. Det russiske militær skal trække sig, siger hun og fortsætter:

- Det ukrainske folks forhåbninger skal respekteres, og den politiske dialog skal have lov til at fortsætte.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.