Obama efter anklager om manddrab: Sandheden skal frem

Retfærdigheden skal ske fyldest og beviser på bordet, kræver USA's præsident efter anklageskrift er lagt frem.

Barack Obama, fredag i Det Hvide Hus. Foto: Susan Walsh/AP/POLFOTO
Udland 1. maj 2015 18:56 - Opdateret 1. maj 2015 19:33

Blot få timer efter, at en anklager i Baltimore fredag har rejst tiltale mod seks betjente for blandt andet uagtsomt manddrab på en ung sort mand, er landets præsident, Barack Obama, på banen med en kommentar.

- Det er fuldstændigt afgørende, at sandheden kommer frem, så vi finder ud af, hvad der skete med Freddie Gray, siger Obama fra Det Hvide Hus.

- Retfærdigheden skal ske fyldest. Alle beviser skal frem på bordet, tilføjer præsidenten.

Freddie Gray blev ifølge sagens anklager, Marilyn Mosby, dræbt af betjentene.

Den mest alvorlige anklage er rejst mod chaufføren af det køretøj, som den 25-årige Freddie Gray blev transporteret i på vej fra anholdelsesstedet til et arresthus.

Bilen med den allerede tilskadekomne Gray blev angiveligt kørt så voldsomt, at den unge mand fik en skade på rygsøjlen. Den kostede ham efterfølgende livet ifølge anklageren.

- Jeg tror, at indbyggerne i Baltimore mere end noget andet ønsker, at sandheden kommer frem. Det forventer folk over hele landet, siger Obama.

Den tragiske hændelse har udløst protester og demonstrationer i Baltimore - og siden i en række større byer landet over, blandt andet New York.

Sagen om Gray er den seneste af en række om politivold og politidrab mod sorte borgere i USA, som sidste efterår så voldsomme uroligheder som følge af drabet på den sorte teenager Michael Brown i St. Louis-forstaden Ferguson.

Brown blev skudt og dræbt af en betjent, Darren Wilson, som efterfølgende slap for tiltale, hvilket udløste store protester.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...