Udland

Obama: Folk skal bevare troen på frihed

Amerikanerne skal ikke blive nedslåede af urolighederne i Mellemøsten, men bevare troen på USA's budskab.

Obama: Folk skal bevare troen på frihed

USA's præsident, Barack Obama, håber ikke, at de mange tv-billeder og optagelser af urolighederne i den muslimske verden får hans landsmænd til at miste troen på, at den frihed, som Amerika står for, altid vil bestå.

Det siger han i sin ugentlige radio- og webtale til amerikanerne lørdag.

- Jeg ved, at billederne i fjernsynet er forstyrrende. Men vi må ikke glemme, at for hver voldelig menneskeflok, så er der millioner af mennesker, der længes efter den frihed, den værdighed og det håb, som vores flag repræsenterer, siger Obama.

Udtalelsen kommer i kølvandet på, at demonstranter har angrebet det amerikanske konsulat i Libyen og andre amerikanske symboler i flere byer i blandt andet arabiske lande i protest mod en kontroversiel islamkritisk film, der er produceret i USA.

- Vi er i kontakt med regeringer over hele kloden for at styrke vores samarbejde og understrege, at enhver nation har et ansvar for at hjælpe og beskytte vores folk, siger præsidenten.

Fredag aften var Barack Obama på Andrews-luftbasen uden for Washington for at tage imod bårerne med USA's ambassadør i Libyen, Chris Stevens, og tre andre amerikanere, der blev dræbt ved angrebet på konsulatet i Benghazi.

Præsidenten deltog her i en mindehøjtidelighed for de fire afdøde, og han erklærede, at USA "står fast" mod de antiamerikanske demonstrationer, der er i mange arabiske lande.

- De, der skader amerikanere, vil blive mødt med retfærdighed, sagde han.

Senere fredag aften udtalte den amerikanske forsvarsminister, Leon Panetta, at for at kunne reagere på urolighederne hurtigst muligt har USA sendt elitesoldater til 17 ud af 18 arabiske lande.

- Vi bliver nødt til at være forberedt i tilfælde af, at disse demonstrationer løber ud af kontrol, siger Leon Panetta til Foreign Policy Magazine.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.