Obama hylder Danmark i sin tale i Kolding

USA's ekspræsident Barack Obama havde hyldestord med til især dansk militær, da han fredag talte i Kolding.

Det var en tidligere præsident fuld af lovord om Danmark, der fredag middag i skikkelse af 57-årige Barack Obama gik på scenen på SDU i Kolding.

Her blev den populære ekspræsident mødt af hvin og klapsalver fra de 680 inviterede ministre, erhvervsledere og studerende.

- Danmark er et land, der kæmper over sin vægtklasse på den internationale scene, sagde han.

Han hyldede først danske designmøbler, "der spreder sig over hele verden", og blev derefter mere alvorlig, da han omtalte det danske forsvar.

- Det danske militær er enestående, og for så småt et land er dets arbejde inden for de alliancer, det er en del af, enormt vigtigt.

Obama henviste desuden til, at det danske militær tit var på hans og hans nærmeste medarbejderes læber, da han var præsident.

- Vi talte jævnligt om, hvem vi kunne regne med til at udføre arbejdet og gøre det ordentligt, og der var Danmark altid i toppen af listen, sagde Barack Obama.

Ekspræsidenten havde desuden rosende ord til den danske velfærdsstatsmodel, hvor "ethvert barn har muligheden for en god start på livet".

Efter sin optræden på scenen i Kolding, hvor han samtalte med direktør Morten Bjørn Hansen fra den lokale erhvervsforening Business Kolding, skal Barack Obama videre til Amsterdam og et lignende arrangement fredag aften.

Han når dermed kun at være i Danmark under et døgn, da han torsdag aften landede på Flyvestation Skrydstrup i et hvid privatjet og blev kørt til Hotel Koldingfjord for at overnatte.

Efter gennem knap en time at have givet de fremmødte sine bud på, hvad fremtidens ledere skal kunne og understreget vigtigheden af, at tage klimaforandringerne alvorligt. rejste Barack Obama sig og vinkede farvel.

Hans afsluttende takkeord blev nærmest overdøvet af hvin fra de cirka 200 studerende, der havde fået adgang til seancen, og som stod linet op af en trappe i universitetets aula.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.