Udland

Obama lover bedre våbenkontrol

Præsident Obama lover at arbejde for bedre kontrol med våbenkøbere og håber på samarbejde fra Kongressen.

Obama lover bedre våbenkontrol

Efter skyderiet i en biograf i Colorado lover præsident Barack Obama at arbejde på "fornuftige" tiltag for at sikre, at psykisk syge ikke får fingre i våben.

Obama vil samarbejde med begge partier i Kongressen for at nå til enighed om en plan for at reducere volden i kølvandet på sidste fredags massakre, hvor 12 mistede livet, da en 24-årig bevæbnet mand skød vildt omkring sig.

- Jeg mener, som de fleste andre amerikanere, at forfatningen garanterer retten til at bære våben. Men jeg tror, at mange våbenejere vil være enige i, at AK-47'ere hører hjemme i hænderne på soldater og ikke i hænderne på kriminelle, siger præsidenten.

- De hører til på krigens slagmark og ikke i vores byer, tilføjer han.

Krav om eftersyn af amerikanernes våbenlove er vokset efter tragedien i Aurora, efter at det er kommet frem, at den mistænkte, James Eagan Holmes, købte sine våben på lovlig vis og over en periode på otte uger opbyggede et stort ammunitionslager.

Obama siger, at han allerede har strammet proceduren for baggrundstjek af våbenkøbere i kølvandet på sidste års skyderi i Tucson i delstaten Arizona, hvor politikeren Gabby Giffords blev skudt og seks andre dræbt.

- Men selvom vi har gennemført disse stramninger, er det ikke nok. Andre tiltag for at begrænse volden har mødt modstand i Kongressen. Det har været sådan længe, især når det handler om våben, siger Barack Obama.

- Jeg tror, at våbenejere vil være enige i, at vi skal gøre alt, hvad vi kan for at forhindre kriminelle i at købe våben. En mentalt ustabil person burde ikke kunne få fat i våben så let, tilføjer han.

Flertallet af indbyggerne i flere nøglestater i efterårets præsidentvalgkamp som Ohio, Pennsylvania og Virginia står stærkt på deres ret til at bære våben.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.