Udland

Obama lover penge til skovbrandsramte

Seks mennesker har mistet livet som følge af de værste skovbrande i den amerikanske delstat Colorados historie

Obama lover penge til skovbrandsramte

Den amerikanske præsident, Barack Obama, lover fredag, at delstaten Colorado, der er ramt af de værste skovbrande nogensinde, får økonomisk støtte.

Præsidenten besøgte området, der er ramt af skovbranden, som har kostet mindst to mennesker livet, ødelagt flere hundrede huse og tvunget 35.000 væk fra deres hjem i og omkring delstatens andenstørste by Colorado Springs.

Obama fløj i Air Force One over de berørte områder, hvor branden endnu ikke er under kontrol. Embedsmænd betegner det som den mest ødelæggende brand i delstatens historie.

Skovbranden, der har fået navnet Waldo Canyon fire, spreder sig hurtigt godt hjulpet af stærke skiftende vinde og rasede tirsdag nat gennem beboelsesområder i det nordvestlige hjørne af Colorado Springs.

Efterfølgende har perioder med aftagende vind har gjort det muligt for brandvæsnet at rykke frem, men det er ikke lykkedes at få kontrol med mere end omkring 15 procent af ilden.

Luftfotos viser store landområder, der er blevet reduceret til grå askemarker, hvor flere huse er blevet udslettet.

- Det har været en ødelæggende tidlig skovbrandssæson for Colorado. Folk er naturligvis knuste over at have mistet deres hjem, siger Obama under besøget.

- Vi er heldige, at vi har kunnet reagere hurtigt, og at der ikke har været flere dødsfald, tilføjer præsidenten.

Obama besøgte et kvarter, hvor huse, der ikke var blevet berørt af ilden stod side om side med grunde, hvor husene var totalt nedbrændte. I gaderne stod udbrændte biler parkeret og smeltet børnelegetøj lå i det, der engang var haver.

Myndighederne bekræfter, at 347 huse er brændt ned, mens 20.000 andre stadig er truet af ilden.

Politichef i Colorado Springs Peter Carey siger, at to lig blev fundet i ruinerne af to nedbrændte huse. Det bringer antallet af dødsofre på grund af skovbrande i Colorado i år op på seks i alt.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.