Obama og Hollande mindes D-dag på amerikansk kirkegård

Frankrigs og USA's præsident til ceremoni i det nordlige Frankrig, hvor tusindvis af soldater ligger begravet.

Side om side ankom den franske præsident, François Hollande, og den amerikanske præsident, Barack Obama, fredag til en mindeceremoni på den amerikanske kirkegård i den franske landsby Colville-de-Mer i Normandiet.

Barack Obama ankom i helikopter til kirkegården, hvor godt 10.000 amerikanske soldater ligger begravet.

Adskillige krigsveteraner er ligeledes ankommet til Normandiet for at markere D-dag, den største invasion i historien. I alt vil 3000 veteraner fra de allierede lande deltage i de forskellige arrangementer i Normandiet i løbet af dagen.

Fredag er det 70 år siden, at de allierede styrker indledte D-dag på strande i det nordlige Frankrig, der knap et år senere førte til Nazi-Tysklands fald.

Mindeceremonien i Colville-de-Mer blev indledt med den franske og amerikanske nationalmelodi.

- Frankrig vil aldrig glemme, hvad det skylder disse soldater. Frankrig vil aldrig glemme, hvad det skylder USA. Frankrig vil aldrig glemme den solidaritet, der er mellem vore to lande, sagde François Hollande i sin tale ved ceremonien.

18 statsoverhoveder, deriblandt Ruslands præsident, Vladimir Putin, og USA's præsident, Barack Obama, vil også være at finde ved den internationale ceremoni fredag eftermiddag.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.