Udland

Obama og Xi diskuterer atomvåben: Nordkorea må afruste

Barack Obama og Xi Jinping går til angreb på det nordkoreanske styre på andendagen for præsident-topmødet.

Obama og Xi diskuterer atomvåben: Nordkorea må afruste

Hverken USA eller Kina vil anerkende Nordkorea som en atombevæbnet stat, og de to stormagter opfordrer det kommunistiske styre til omgående at skille sig af med de ødelæggende våben.

Det er budskabet fra præsidenterne for verdens to største økonomier, som for anden dag i træk diskuterer storpolitiske emner i Californien.

- De er enige om, at Nordkorea er nødt til at afruste, og at de vil arbejde for at styrke samarbejdet og dialogen for at opnå atomafrustning, lyder det fra sikkerhedsrådgiveren for USA's præsident, Barack Obama.

Styret i Pyongyang har i løbet af foråret skærpet krigsretorikken over for både Sydkorea og USA, og det har skabt uro i regionen omkring Den Koreanske Halvø.

Obama mødes for første gang med sin kinesiske kollega, siden Xi Jinping overtog posten som præsident i marts. Topmødet har til formål at opbygge et godt forhold mellem lederne af de to supermagter.

Førstedagen af mødet i Californien var især præget af et presserende emne: cyberangreb. Og Obama og Xi fortsatte diskussionerne om it-spionage lørdag.

De to præsidenter er enige om i fællesskab om at gøre noget ved de tiltagende hackerangreb, der har anstrengt forholdet mellem Washington og Beijing.

USA hævder, at kinesiske hackere, formentlig med opbakning fra det kinesiske regime, er brudt ind i amerikanske virksomheder og institutioner og har stjålet lagrede, elektroniske oplysninger for flere hundrede milliarder dollar.

Kina har hele tiden understreget, at landet i lige så høj grad er udsat for cyberspionage.

Obama opfordrede på andendagen af topmødet Xi Jinping til at efterforske cyberangrebene.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.