Udland

Obama: Putin er en konstruktiv partner i Syrien

USA's præsident understreger dog, at der stadig er uenighed om den syriske præsidents fremtid.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, roser Rusland for den rolle, som landet spiller i internationale forhandlinger om at bringe konflikten i Syrien til en afslutning.

Han åbner samtidig muligheden for bedre relationer mellem Moskva og Washington, hvis russerne fokuserer deres militære indsats mod Islamisk Stat.

Obama siger, at Rusland har været en "konstruktiv partner" under forhandlinger i Wien, hvor diplomater har drøftet Syriens fremtid. Obama siger dog, at der stadig er uenighed om den syriske præsident, Bashar al-Assads fremtid.

- Men uenigheden forhindrer os i ikke i at undersøge mulighederne for at indføre en våbenhvile, siger den amerikanske præsident i Manila. Her havde han onsdag møder med Filippinernes præsident, Benigno Aquino.

- Hvis Putin rent faktisk ændrer sit fokus og får militæret til at fokusere på den store trussel, som er Islamisk Stat, så er det, som vi ønsker det.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, talte tirsdag i telefon med Frankrigs præsident, François Hollande, om indsatsen i Syrien.

De to landes ledere enedes om at arbejde sammen i en usædvanlig alliance mod Islamisk Stat efter de blodige angreb i Paris fredag og et bombeattentat mod en russisk passagerfly i sidste måned.

Frankrig har optrappet bombardementer i Syrien, og det har besluttet at sende hangarskibet Charles de Gaulle til det østlige Middelhav, hvorfra dets fly kan nå Syrien.

- Det er nødvendigt at etablere direkte kontakter med franskmændene og samarbejde med dem som allierede, sagde Putin tirsdag ifølge det franske nyhedsbureau AFP under et møde med de øverste generaler i Ruslands militær.

Putin besluttede tirsdag at optrappe angreb mod Islamisk Stat med langtrækkende bombefly og krydsermissiler. Det skete, efter at det blev slået fast, at der var en bombe om bord i det russiske passagerfly, som 31. oktober styrtede ned i Sinai-ørkenen

Den russiske efterretningstjeneste FSB fastslog, at der er fundet spor efter sprængstof i det nedstyrtede fly i Sinai.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.