Udland

Obama roser amerikansk heltemod på europæisk tog

To amerikanske soldater i civil får ros af præsidenten for at være med til at forhindre tragedie på tog.

Modigt og heroisk.

De ord hæfter USA's præsident, Barack Obama, på de to amerikanske soldater, der fredag aften måske var med til at forhindre en stor tragedie i det nordlige Frankrig.

De civilklædte soldater overmandede en tungt bevæbnet mand på et højhastighedstog mod Paris, inden han nåede udføre sit endnu ukendte ærinde.

- Præsidenten udtrykker sin dybfølte taknemmelighed for det mod og den hurtige tankegang, som flere passagerer - heriblandt to amerikanske soldater - uselvisk udviste, da de overmandede gerningsmanden, siger Det Hvide Hus i en meddelelse.

- Det står nu klart, at deres heltemodige aktion måske har forhindret en endnu værre tragedie, hedder det videre.

Den ene af de to amerikanere blev ramt af et skud i halsen, da han forsøgte at pacificere gerningsmanden, og han blev fløjet med helikopter til et hospital i Lille, efter at toget havde gjort holdt i byen Arras.

Hans tilstand beskrives af flere medier som kritisk.

Den nu anholdte mands motiv for at have automatvåben - heriblandt en AK-47 Kalashnikov - og store mængder ammunition med sig er endnu ikke kendt, men det er fransk politis antiterrorenhed, der står for afhøringen af manden.

Han er ifølge flere medier, heriblandt CNN, kendt for at have radikale, islamistiske synspunkter og har tidligere været på efterretningstjenesternes radar.

Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, er dog forsigtig med at kalde angrebet for terrorisme.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.