Udland

Obama spiser middag med republikanere på luksushotel

Republikanske politikere diskuterede gældskrisen med præsidenten i Washington. God dialog, lyder det.

Obama spiser middag med republikanere på luksushotel

I et forsøg på at finde en løsning på USA's budgetproblemer spiste præsident Barack Obama onsdag aften middag med en gruppe republikanske senatorer.

Obama satte sig ved bordet på Jefferson Hotel i Washington sammen med flere af sine mest højlydte kritikere - heriblandt John McCain og Lindsey Graham. Men diskussionen mellem politikerne var tilsyneladende lovende, lyder det.

- Der var en rigtig god dialog. Det var oprigtigt. Vi fik virkelig talt om, hvordan vi når frem til en aftale med hensyn til gæld og underskud, siger John Hoeven, senator i North Dakota, efter han havde siddet til bords med præsidenten.

Middagen kommer efter, at Det Hvide Hus og Kongressen i sidste uge ikke kunne blive enige om, hvordan man skulle løse den amerikanske gældskrise.

Dermed blev der automatisk sat gang i besparelser på 85 milliarder dollar. Demokrater og republikanere har siden skændtes om, hvem der er skyld i de drastiske nedskæringer.

Obama siger, at der ved onsdagens middag var "en god udveksling af idéer med senatorerne".

John Hoeven går dog skridtet videre og fortæller, at der var "et fælles ønske" fra middagsgæsterne om at løse krisen i løbet af de næste fire til fem måneder. Men han erkender, at det kræver mere end bare en enkelt middagsaftale at nå til enighed.

- Jeg håber, at tingene ændrer sig. Denne form for intens dialog er nødt til at fortsætte, lyder det fra Hoeven.

Obama har også takket ja til at spise frokost med republikanske senatorer i den kommende uge. Og han skal også holde flere taler i Kongressen - både i plenum og til republikanerne.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.