Obama varsler flere sanktioner mod Rusland

En russisk bank og endnu flere højtstående russere rammes af amerikanske sanktioner.

Præsident Barack Obama siger, han torsdag har underskrevet en ordre, der senere kan ramme nøglesektorer i Rusland, hvis ikke Moskva nedtrapper krisen om Krim.

Det er en såkaldt "executive order", som kan få virkning, hvis Rusland og præsident Vladimir Putin forværrer krisen om Ukraine.

I en kort erklæring på græsplænen foran Det Hvide Hus bebuder Obama samtidig, at USA har forlænget den liste over højtstående russere, der rammes af sanktioner.

Det samme bliver også med øjeblikkelig varsel en russisk bank, som han ikke navngiver.

En amerikansk embedsmand siger til nyhedsbureauet Reuters, at de nye sanktioner rammer 20 personer, der har del i den russiske intervention på Krim.

Blandt dem er flere af Putins nærmeste rådgivere.

- Rusland må vide, at yderligere eskalering vil kunne isolere det yderligere fra det internationale samfund, understregede Obama.

Han understreger, at det amerikanske skridt tages i tæt samarbejde med USA's europæiske allierede.

Obama besøger i næste uge Europa, og her vil han, siger han, gøre det klart, at USA's støtte til de NATO-allierede er uforandret.

Han gentager på ny, at weekendens folkeafstemning på den ukrainske halvø Krim, der gav flertal for tilknytning til Rusland, var "ulovlig".

Det samme er den "annektering" af halvøen, som Rusland er i gang med.

Han advarede om, at Ruslands trusler mod det østlige og sydlige Ukraine kan føre til en forværring af krisen i regionen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.