Obduktionsrapport: Jeffrey Epstein begik selvmord

Jeffrey Epstein stod til op mod 45 års fængsel, men han endte sine dage i sin celle inden en retssag.

Den amerikanske milliardær Jeffrey Epsteins dødsårsag er nu slået fast. Han begik selvmord.

Det viser en obduktionsrapport fredag, skriver nyhedsbureauet AP.

Ifølge obduktionsrapporten hængte den 66-årige Epstein sig selv i sin fængselscelle. Han blev fundet død omkring klokken 07.30 lørdag morgen lokal tid for en uge siden.

Epsteins advokater er ikke tilfredse med retsmedicinernes konklusion. Advokaterne vil derfor gennemføre en særskilt undersøgelse på egen hånd.

I den forbindelse vil de søge at få adgang til videooptagelser af den del af fængslet, hvor Epstein var indespærret, skriver AP.

Efter meddelelsen om hans død i sidste weekend har der floreret teorier om, at Epstein i virkeligheden blev dræbt.

Præsident Donald Trump pustede til konspirationsmistanken ved at videresende et tweet, der insinuerede, at tidligere præsident Bill Clinton havde noget med Epsteins død at gøre.

Epstein sad i Manhattan Correctional Center og var anklaget for menneskehandel og overgreb mod adskillige mindreårige piger. Han risikerede op til 45 års fængsel.

Efter hans død har en kvinde, som siger, at hun blev seksuelt udnyttet af Jeffrey Epstein, da hun var 14 år, lagt sag an mod finansmandens bo.

I sidste måned blev Epstein fundet halvt bevidstløs i en detention i New York efter et selvmordsforsøg, og han blev derfor efterfølgende overvåget.

Hvordan han alligevel bar sig ad med at tage sit eget liv vides ikke. En anonym fængselsvagt peger på, at på grund af underbemanding i fængslet var der ingen vagter på dødsnatten.

Jeffrey Epstein havde haft forbindelser til nogle af USA's mest magtfulde personer.

Blandt dem, som han havde været på venskabelig fod med, var præsident Donald Trump, tidligere præsident Bill Clinton og Storbritanniens prins Andrew.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.