Occupy: Danske Bank-chef lyttede til vores kritik

Occupy-bevægelsen håber, at dagens møde får Danske Bank til at handle etisk korrekt i fremtiden.

Occupy: Danske Bank-chef lyttede til vores kritik

Synet på den finansielle verden er stadig vidt forskelligt efter Occupybevægelsens og Danske Banks møde onsdag i banken.

Danske Bank kalder mødet godt og konstruktivt, mens Occupybevægelsen er positivt overrasket over, at der blev lyttet til deres kritik, selv om der langt fra var enighed om synet på bankens rolle i samfundet.

Danske Banks topchef Eivind Kolding havde inviteret fem medlemmer af Occupybevægelsen til et såkaldt dialogmøde efter den massive kritik af bankens kampagne "New Normal - New Standards."

Da reklamen blev lanceret fik banken mange negative reaktioner fra folk, der mente, at Danske Bank misbrugte Occupy-navnet.

29. november besluttede banken at fjerne den del af reklamekampagnen, der viser billeder, der forestiller Occupy Wall Street-bevægelsen.

Banken beklagede: det havde ikke været intentionen at misbruge bevægelsens navn og inviterede til en dialog.

Efter onsdagens mødet skriver Occupy i en pressemeddelelse:

- "Eivind Kolding vil rette henvendelse til finansministeriet med henblik på at undersøge mulighederne for at kompensere staten, f.eks. med en aktiepost svarende til det kapitalindskud, den forrige regering gav ved bankpakke II."

Men pressemeddelelsen er udtryk for ren ønsketænkning og har intet med virkeligheden af gøre, siger Morten Kok, der deltog i mødet.

- Det er ønsketænkning fra vores side. Det er et håb om, at Danske Bank vil handle mere etisk korrekt i fremtiden. Vi havde et møde, og vi var positivt overraskede over, at Eivind lyttede til vores kritik, selv om han ikke var enig i vores analyse, siger han.

Danske Banks pressechef Kenni Leth betegner mødet som godt og konstruktivt.

Kampagnerne er nu relanceret i en tilrettet version.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.