Odd Fellowsøstre og -brødre i gavehumør

Odd Fellow Ordenens årlige uddeling af priser foregik i år i logens lokaler i Frederikshavn

Hans Christensen og Henrik Louis
Foto: Henrik Louis
Frederikshavn 24. april 2016 15:39

FREDERIKSHAVN: Dannebrog vajede i den kølige forårsvind, og den røde løber var lørdag rullet ud på F. Übersaxvej 2.

Det var en helt særlig dag for den lokale Odd Fellowloge, der lagde hus til den årlige prisuddeling i Odd Fellow Ordenen i Danmark.

Tidligere forgik prisuddelingen altid i København, Aarhus, Odense eller Aalborg, men de seneste to år er Odd Fellow Ordenen rykket ud i provinsen, og nu var turen så kommet til Frederikshavn.

- Den geografiske spredning er et tegn på, at prisuddelingen er for alle søstre og brødre af Odd Fellow Ordenen, sagde storsire Erling Stenholdt Poulsen, der stod for overrækkelsen af den største pris, forskerprisen, på 250.000 kroner.

Humanitære formål

Odd Fellow Ordenens bærende princip er et etisk samfund med et humanitært sigte, og årets priser på i alt 620.600 kroner går til en lang række humanitære og velgørende formål rettet mod mennesker, der på forskellig vis har det svært.

Forskerprisen gik til professor Jes Sanddal Lindholt og professor Boye Lagerbon Jensen, der begge gennem deres forskning har haft fokus på sygdomme, der rammer store dele af befolkningen.

Jes Sanddal Lindholt har gennem mere end 20 år arbejdet med screeningsundersøgelser af patienter med udposninger på hovedpulsåren og er internationalt anerkendt som en af de førende forskere på området.

Boye Lagerbon Jensens forskningsinteresse er regulering af blodtryk, herunder nyrernes betydning, og hans forskning har flyttet forståelsen for, hvordan folkesygdommen forhøjet blodtryk opstår i samspil med nyrens funktion.

Prismodtagere in absentia

Forfatter Jørgen I. Jensen modtog Hæders- og litteraturprisen på 50.000 kroner, in absentia, da han måtte melde fra på grund af sygdom.

Børne- og ungeorganisationen Nanu, der arbejder med udsatte børn i Grønland, modtog 50.000 kroner øremærket til aktiviteter med børnene.

De øvrige prismodtagere var Reden Aalborg, Foreningen Horsens Freja, Børns Voksenvenner, Røde Kors København, støtteforeningen for Kvindernes Krise- og Aktivitetscenter, Esbjerg, samt fem unge sang- og musikstuderende:

Rasmus Grandt Henriksen, Den Danske Scenekunstskole - Musicalakademiet Fredericia, Kasper Grøn, Syddansk Konservatorium, Ole Hermansen Mofjell, Rytmisk Musikkonservatorium, Mathias Vestergård Hansen, den kongelige danske Musikkonservatorium, og Jens Mikkel Madsen, Det Jyske Musikkonservatorium..

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...