Hjørring

Oddes skæbnegalleri

Knud Oddes billeder kan snart opleves på Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Knud Odde. Beuys with u-boat. 2004. Akryl på lærred. Pr-foto.

HJØRRING:I 2013 var Knud Odde (f. 1955) én af ni inviterede samtidskunstnere, hvis værker gik i dialog med VKMs samling i jubilæumsudstillingen "Tid og Tegn". Siden har det været et ønske for museet at vise en soloudstilling med Knud Odde, hvori en større del af hans værk bliver udfoldet. Det kommer til at ske fra 10. september til 20. november, oplyser Vendsyssel Kunstmuseum.

- Knud Odde er en af vor tids væsentlige billedkunstnere. Med sin baggrund som multikunstner; musik, maleri, poesi m.m., henter han inspiration fra mange kanter til sine konturtegnede, kraftfyldte og flertydige billeder. Med en forkærlighed for det 20. århundredes medievirkelighed, myter og ikoner krydsklipper han forskellige traditioner, tider og genrer, der bindes sammen af en gennemgående fascination af den menneskelige psykes mørkere sider. Som et kulturhistorisk, men også personligt skæbnegalleri er hans billeder fulde af faktiske såvel som fiktive figurer fra filmen, musikken og litteraturens verden.

Knud Oddes personager bevæger sig ofte rundt i dobbelttydige erotiske, spirituelle og melankolske universer, hvor had og afsky er uadskillelige fra kærlighed og lyst. Den ofte kontrastfulde og personlige kolorit giver hans figurer en nærmest teatralsk karakter, der ved første øjekast skjuler den følsomhed og kompleksitet, som ligger lige under overfladen, hedder det i omtalen af udstillingen.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Sophienholm.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.