Oddesundbro lukkes fire-fem uger i 2014

Totalspærringen for bilkørsel ventes at vare fire-fem uger, men toget kører imens, og man vil også kunne gå og cykle over broen

Oddesundbro lukkes for biltrafik fire-fem uger i 2014. Arkivfoto

Oddesundbro lukkes for biltrafik fire-fem uger i 2014. Arkivfoto

ODDESUND:Hos Vejdirektoratet, der på statens vegne ”ejer” Oddesundbroen, siger pressechef Martin Østergaard-Nielsen, at man ikke kan melde noget ud nu, da ”Vejdirektoratets bevillingsramme for 2014 endnu ikke faldet på plads”. Han tilføjer: ”At projektet i øjeblikket er indstillet til udførelse i 2014, er derfor ikke det samme som, at det også kommer til at blive udført i lige nøjagtig det år.”

Men Vejdirektoratets underleverandør, det rådgivende ingeniørfirma Rambøll, sendte for en god uges tid siden en mail til en række firmaer her på egnen om, at man forventer, at Oddesundbroen skal repareres i 2014, og at der i den forbindelse bliver tale om at totalafspærre kørebanerne i fire-fem uger. Toget vil dog køre over broen, ligesom den kan passeres til fods, mens den er lukket for biltrafik. Totalafspærringen begrundes i, at broen er så smal, at det altså i en periode ikke vil være muligt at have både kørsel og reparation på kørebanerne.
Hele reparationen af broen, der skyldes fugtisoleringen stand og alder, ventes at vare i fire måneder. Første etape vil betyde, at den nordgående kørebane spærres, idet kantbjælke og rækværk ind mod jernbanesporet skal istandsættes. Derfor opsættes der lysregulering, så trafikken skiftes i nord- og sydgående retning ledes ad det modsatte spor.
Rambøll skriver, at man for tiden arbejder på at finde frem til det mest optimale tidspunkt for reparationsprojektet, og det er det, de tilskrevne firmaer anmodes om at forholde sig til.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.