Odense matcher Facebooks krav til nye datacentre

En placering i Odense er attraktiv for Facebook, fordi her er adgang til internet, grøn strøm og arbejdskraft.

Avis: Facebook vil bygge kæmpe datacenter i Odense SWEDEN-COMPUTER-INTERNET-BUSINESS tilalle Foto: Scanpix/Susanne Lindholm

Avis: Facebook vil bygge kæmpe datacenter i Odense SWEDEN-COMPUTER-INTERNET-BUSINESS tilalle Foto: Scanpix/Susanne Lindholm

Umiddelbart kan det være lige meget, hvor man placerer et datacenter, der skal have forbindelse til resten af verden via internettet.

Men der er flere gode grunde til, at Facebook alligevel har et særligt kig på Odense som placering for et nyt datacenter.

Facebooks kommunikationsansvarlige i Norden, Peter Münster, fortæller i en mail, at selskabet har helt særlige ønsker til de områder, hvor man bygger datacentre.

- Vi kigger efter placeringer, hvor vi med det samme kan sætte skovlen i jorden.

- Hvor der er fremragende adgang til fibernet og elektrisk infrastruktur. Hvor der er en stærk talentpulje inden for konstruktion og drift. Hvor der er adgang til vedvarende energi, og hvor der findes et godt sæt af lokale partnere, der kan hjælpe os med at rykke hurtigt, hedder det i mailen.

Selv om Facebook er en verdensomspændende virksomhed, har man indtil videre kun ét datacenter i drift uden for USA.

Det ligger i svenske Luleå, og man har samtidig taget hul på opførelsen af et datacenter ved Clonee i Irland.

Facebook har endnu ikke lagt sig fast på placeringen i Tietgenbyen i Odense, men har via et datterselskab forhandlet sig frem til en købsoption på grunden.

Det betyder, at man har mulighed for at fortryde købet på betingelser, der fremgår af aftalen mellem Odense Kommune og Facebook.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.