Danmark

Odense Zoo vågnede op til nyfødt lille giraf

Giraf-familien i Odense Zoo fik i nat et nyt medlem, der adskiller sig lidt fra de andre giraffer.

Odense Zoo vågnede op til nyfødt lille giraf

Natten til onsdag fik Odense Zoologisk Have en nyfødt hungiraf, der vejer intet mindre end 60 kilo og er hele 170 centimeter høj.

- Vi har gået og ventet på, at en af vores giraffer skulle føde. Og det har hun så klaret helt af sig selv her i nat, fortæller Nina Collatz Christensen, der er teamleder for Formidling i Odense Zoo, til Ritzau.

- Det betyder, at vi ikke ved præcist, hvornår den er født. Men en gang i nat er der i hvert fald kommet en ny kalv. Og den er rigtig fin, og alt er, som det skal være, tilføjer hun.

Odense Zoo er nu oppe på hele syv giraffer, som bevæger sig rundt i havens nye, store Kiwara-område, der blev indviet i 2011.

Og kalven er havens tredje nyfødte giraf inden for de sidste to år.

- Nyfødte giraffer skal gerne stå op inden for den første time efter fødslen. Ellers er der noget galt, siger Nina Collatz Christensen og tilføjer:

- Men kalven bevæger sig fint rundt og spiser ved moren, der passer godt på den. Hun er faktisk meget rolig, selvom det er første gang, at hun har født.

Ifølge Odense Zoo er der endnu ikke valgt et navn til den nyfødte giraf, som de selv betegner som "super fin".

For haven har en tradition for, at lokalbefolkningen kan byde ind med navne til nyfødte dyr, og så vil dyrepasseren inden for den første uge vælge en vinder.

- Når det kommer til at vælge navne til vores dyr, vil vi gerne have, at det siger noget om dyrets natur eller oprindelig levested, siger teamlederen.

- Men det kan være, at der utraditionelt vælges et helt anderledes navn den her gang. Det må vi vente og se, tilføjer hun.

Nina Collatz Christensen fortæller også, at den nyfødte kalv rent faktisk adskiller sig lidt fra sine forældre og de andre giraffer i haven ved, at den har en meget lysere farve.

Om det kan inspirere til et navn, må tiden vise.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.