ØBI får e-sport

Idrætsforening får en e-sportsafdeling, som skal spille Counterstrike

Initiativtagerne til den ny 

e-sportsafdeling i ØBI tror på, at der er stor interesse for at være med. Arkivfoto: Lars Pauli

Initiativtagerne til den ny e-sportsafdeling i ØBI tror på, at der er stor interesse for at være med. Arkivfoto: Lars Pauli

BRØNDERSLEV:Under navnet Brundur East er Øster Brønderslev Idrætsforening nu klar til at starte en e-sportsafdeling op. En gruppe på tre initiativtagere arbejder sammen om projektet, og det er lykkedes at skaffe de nødvendige penge til indkøb af computere, netværk og indretning af lokalet. Det oplyser Bent Jensen, der er en af de tre initiativtagere.

Klubben er i gang med at indrette lokalet, og computerne er indkøbt. Det er skydespillet Counterstrike CS:GO, der skal spilles, og medlemmene kommer til at træne og dyste mod andre klubber.

- Dét, der er lidt specielt ved at vi trækker det ind i en idrætsforening, er at så spiller man sammen på hold. Counterstrike spilles på hold typisk af fem, og så finder man andre spillere at spille imod. Det adskiller sig fra andre computerspil ved, at der er rigtigt meget strategi i det, og man skal lægge en plan, inden man går i gang med at spille det, og prøve at udføre den. Så gælder det om at have lynhurtige reflekser og øve sig rigtigt meget, forklarer Bent Jensen.

Lørdag 6. oktober kl. 13 er der åbent hus i lokalerne, som ligger i Samlingshuset i Ø. Brønderslev, hvor alle interesserede har mulighed for at komme og se og prøve udstyret, og hvor man også kan melde sig ind. Siden det ny projekt i klubben begyndte, har de aktive holdt et infomøde om e-sport samt to gange lanparty for at få en fornemmelse for tilslutningen i lokalområdet, og der har været et godt fremmøde. Initiativtagerne tror på en god tilslutning.

- Vi har fået forhåndstilkendegivelser på lige omkring 30, der vil være medlem til at starte med, fortæller Bent Jensen.

Klubben har også fået en træner - det er Noa Birkholt Isen, der har mange års erfaring i spillet.

Forventningen er, at man kan starte op med to-tre træningsaftner pr. uge, og at spillerne bliver fra omkring otte år gamle og ældre.

Holdene vil blive inddelt efter alder og rangering, så at man kommer til at spille med og mod spillere på ca. samme niveau.

Klubben har fået økonomisk støtte fra Sparekassefonden, SE Vækstpulje samt Nordea-fondens lokalpulje.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.