Øget sikkerhed ved redning

Hanstholm Havn fik fredag formiddag tilladelse til SINE-radioen

Når der er en redningsaktion i gang ud for Hanstholm, kan Hanstholm Havn femover yde sin støtte via SINE-nettet, som alle andre medvirkende i en redningsaktion benytter. Arkivfoto: Klaus Madsen

Når der er en redningsaktion i gang ud for Hanstholm, kan Hanstholm Havn femover yde sin støtte via SINE-nettet, som alle andre medvirkende i en redningsaktion benytter. Arkivfoto: Klaus Madsen

HANSTHOLM:Hanstholm Havn er langt om længe kommet med på den kommunikation, som foregår på SINE-nettet.

Denne kommunikation omfatter de enheder, som er en del af beredskabet til lands og til vands.

Denne manglende mulighed blev tydelig for havnemester Klaus Hansen, da havnen sammen med Hanstholm Redningsstation afviklede en storstilet redningsaktion i midten af september.

Mens politiet, Hanstholm Redningsstation, Thisted Brandvæsen, Beredskabscenter Nordjylland og Falck kommunikerede på SINE, måtte Klaus Hansen og Hanstholm Havn holde sig til udelukkende kommunikation på VHF-båndet.

Tilladelserne til at kommunikere på SINE-nettet ligger hos Thisted Brandvæsen og i sidste ende hos beredskabschefen Søren Funder Larsen.

Han fortæller, at Thisted Brandvæsen fredag formiddag modtog godkendelse til, at Hanstholm Havn ville få tilladelsen til at komme på SINE-nettet.

- Vi har modtaget en del dokumenter, som nu skal underskrives af blandt andre havnemesteren i Hanstholm, fortæller Søren Funder Larsen, og efterfølgende vil der nu blive etableret en selvstændig enhed af SINE-nettet på havnekontoret i Hanstholm.

Søren Funder Larsen siger i den anledning, at Thisted Brandvæsen har en ekstra SINE-radio, og at den vil blive placeret i havnekontoret i Hanstholm.

Når radioen fysisk bliver placeret på havnekontoret, kan havnemesteren kommunikere med brandvæsenets hold- og indsatsleder, og i tilfælde af ulykker får havnekontoret et såkaldt skadestedssæt, som gør det muligt at holde kontakt med alle involverede instanser ved en redningsaktion.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.