Øget testkapacitet giver flere testtider op mod jul

Ved steder, hvor der ikke er ledige tider nu på coronaprover.dk, kan der komme tider, oplyser Danske Regioner.

Danske Regioner opfordrer folk til kun at dukke op ved de faste testcentre, hvis de har en tid. Det skal sammen med ekstra testtider den kommende tid være med til at mindske kø. (Arkivfoto).

Danske Regioner opfordrer folk til kun at dukke op ved de faste testcentre, hvis de har en tid. Det skal sammen med ekstra testtider den kommende tid være med til at mindske kø. (Arkivfoto).

KØBENHAVN:De daglige smittetal har de seneste dage slået rekorder, og det kan mærkes ved landets testcentre, der oplever lange køer og dage uden testtider.

Men tider kan komme, fordi frem mod jul bliver der løbende lagt nye testtider ud. Det oplyser Danske Regioner torsdag i en pressemeddelelse.

De ekstra tider skyldes, at testkapaciteten bliver større dag for dag.

For tredje dag i træk er der udført over 100.000 test, og kapaciteten bliver øget de kommende dage og uger, fortæller Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner.

- Vi oplever, at mange gerne vil booke tider nu, og derfor er det vigtigt for os at sige, at selv om der ikke er en tid lige nu, kan der komme en senere, siger hun.

Derfor kan det give mening at tjekke testcentrene med mellemrum inde på hjemmesiden www.coronaprover.dk, hvor man kan bestille en tid til test, mener hun.

- I virkeligheden er det en opfordring til, at man ikke nødvendigvis skal opgive, selv om man har tjekket en enkelt gang i dag. Så kan man måske tjekke en gang i morgen eller senere på dagen og se, om der er kommet en tid på, siger hun.

Der har i løbet af torsdagen været ventetid for at komme ind på hjemmesiden, hvor man booker testtider, fordi der er mange, som forsøger at komme ind samtidig. Ved middagstid var der digital kø på en times tid.

Så det er fra regionernes side ikke en opfordring til at blive ved med at sidde og opdatere hjemmesiden, oplyser Stephanie Lose.

- Men man kan måske vende tilbage eventuelt i ydertimerne og se, om der er en tid, der passer en, siger hun.

Visse steder er der mobile testenheder, hvor folk kan gå ind fra gaden og få en test. Her er der ingen tidsbestilling.

Også ved disse steder er der i øjeblikket stort pres, og nogle af stederne venter folk i timelange køer for at blive podet for covid-19.

Det er ifølge Stephanie Lose ikke til at sige, hvornår de lange ventetider på test ophører.

- Jeg kan sige, at kapaciteten stiger, men jeg kender af gode grunde ikke efterspørgslen, når vi kigger ud i fremtiden, siger hun.

Sundhedsmyndighederne oplyste i mandags, at de forventer, at der i uge 1 kan blive foretaget 125.000 test om dagen.

På et pressemøde torsdag har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sagt, at myndighederne vil tilkøbe mere laboratoriekapacitet hos private for at udvide testkapaciteten i den kommende tid.

- Ved at tilkøbe privat kapacitet kan vi få 20.000 flere hver dag i dagene op til jul, lød det fra Heunicke torsdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden