EMNER

Øjebæ skal rives ned

Sindal Varmeforsyning har købt nabogrund, hvor en forfalden fabriksbygning skal fjernes og området ud mod byens nordlige indfaldsvej forskønnes

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sindal Varmeforsyning får med købet af nabogrunden råderum til at investere i at få en billigere varmeproduktion. Foto: Hans Ravn

SINDAL:Sindal Varmeforsyning på Baggesvognsvej har købt nabogrunden ud mod rundkørslen ved Bindslevvej og et af formålene med købet er at skaffe byen af med et af de synlige øjebæ ved flere af indfaldsvejene.

- Bygningen skal rives ned og området ryddes. Det er et kæmpeønske i byen, at vores indfaldsveje bliver kønnere at se på, og nu gør vi noget ved den ene af dem, oplyser varmeværkets formand Bjarne Christensen.

I forbindelse med Sindals 125 års jubilæum i 1996 blev et stort jubilæumsspringvand placeret i midten af rundkørslen ved Bindslevvej, men på hjørnet til Baggesvognsvej ligger en fabriksbygning, hvor trædelene efterhånden er blevet forfaldne og pilrådne.

Bygningen har tidligere været brugt til traktor værksted, og senere har en entreprenør i en periode været inde omkring som lejer. Han døde sidste år.

- Vi har i mange år kæmpet med at få købet igennem, og nu er det faldet på plads med ejeren, der bor i England, siger Bjarne Christensen.

Projekt til forskønnelse

Købet faldt på plads før sommerferien 2013, og den nye ejer af den knap 2,9 hektar store grund er allerede i gang med at få udarbejdet et projekt til forskønnelse af arealet ud mod rundkørslen.

Det sker i samarbejde med Hjørring Kommune, som har mulighed for at trække på nogle puljemidler, og en anlægsarkitektstuderende, som muligvis vil bruge projektet i hendes hovedopgave.

- Jeg tror vores 1400 forbrugere har stor forståelse for hvorfor vi køber nabogrunden. Det gør vi også for at få andre muligheder for at frembringe varme. Vi er ved at investere i en elkedel, som giver os større tankkapacitet. I den forbindelse vil vi investere i et solvarmeanlæg, der kan forsyne værket med al den strøm, der er brug for til pumper, lys osv., forklarer Bjarne Christensen.

Selskabet gældfrit lige om lidt

Han understreger, at købet ikke kommer til at belaste varmeforsyningens økonomi:

- Når vi når frem til 1. november skylder vi ikke en krone. Så er al vor gæld betalt.

Der er tredje begrundelse for at købe det store naboareal, fordi det giver plads til andre alternative muligheder for varmeværkets drift på et senere tidspunkt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst