Udland

Øjenvidne: Trods militærkup er situationen rolig

Thailands militær har overtaget magten i landet. Men situationen i Bangkok er stille og fredelig, lyder det.

Alle tv-programmer blev afbrudt på samtlige tv-kanaler. I stedet tonede Thailands hærchef, general Prayuth Chan-ocha, frem på skærmen med en vigtig meddelelse:

- Thailands militær har overtaget magten i landet.

På de thailandske tv-kanaler kører det samme klip med hærchefen i ring, fortæller Ritzau-journalist Flemming Kruhøffer fra Bangkok.

- Hærchefen siger, at militæret tager over, og han beder offentligheden om ikke at gå i panik og blive ved med deres daglige aktiviteter, siger han og fortsætter:

- De kører det lille klip på samtlige tv-stationer igen og igen. Det er det eneste, som kører på tv i øjeblikket.

På trods af meddelelsen om militærkup er situationen i hovedstaden, Bangkok, rolig, fortæller Flemming Kruhøffer.

- Her er stille og fredeligt. Der er ikke noget militær at se, når jeg har været rundt i byen. Jeg har ikke set en eneste soldat endnu, siger han.

- Men de er her. Men de gør næsten alt, hvad de kan for at være usynlige - sådan har det i hvert fald været indtil nu.

Selvom de thailandske tv-kanaler er blevet lagt ned, fungerer de udenlandske tv-kanaler som BBC og CNN og de sociale medier som Twitter og Facebook stadig.

- Det ser fuldstændig ud, som det gjorde i går. Og hvad der kommer til at ske nu, det er ikke til at vide, siger Flemming Kruhøffer.

- Det virker som om, at militæret er meget forsigtig. Jeg har hørt rygter om, at rødskjorterne var begyndt at røre lidt på sig. Der er mange våben i omløb i de kredse. Det kunne godt være, at det er grunden til, at militæret er trådt ind for forhindre, at tingene begyndte at komme ud af kontrol.

De såkaldte rødskjorter støtter regeringen og har bred støtte hos Thailands fattige - navnlig i landområderne. Oppositionen er kendt som gulskjorterne og har opbakning i middelklassen, eliten samt i kredsen omkring kongehuset.

I månedsvis har Thailand været plaget af regeringsfjendtlige demonstrationer - flere mennesker er døde, og hundredvis er kommet til skade under de indimellem meget voldsomme uroligheder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst