Udland

Øjenvidner: Forkullede lig beviser massakre

Øjenvidner fortæller om forkullede lig i den syriske landsby Mazraat, hvor mindst 55 mistede livet.

Øjenvidner: Forkullede lig beviser massakre

Forkullede lig af børn og kvinder ligger spredt i landsbyen Mazraat al-Qubeir i det centrale Syrien torsdag efter en brutal massakre, der angiveligt blev begået af militser, der støtter præsident Bashar al-Assads regime.

- Forbrændte lig af børn og kvinder og unge piger ligger på jorden, fortæller Laith, en ung landsbybeboer til AFP i et telefoninterview fra den lille sunnimuslimske enklave i den syriske provins Hama.

- Jeg så noget, man slet ikke kan forestille sig. Det var en frygtelig massakre. Folk blev henrettet og brændt. Ligene af unge mænd blev båret væk, fortæller Laith.

Han vil kun opgive sit fornavn af frygt for at blive et mål for regeringsstyrkerne.

Det Syriske Obervatorium for Menneskerettigheder, der har base i London, siger at mindst 55 blev dræbt i angrebet. Laith fortæller, at angrebet begyndte, da landsbyen blev omringet af kampvogne.

- Regeringstropperne begyndte at bombardere byen og fortsatte i seks timer, fortæller han.

Det var folk fra shabiha-militsen fra nærliggende alawit-dominerede områder, der stod bag angrebet siger Laith.

- De havde skydevåben og knive. De kom fra nærliggende landsbyer, hvor alawitterne bor, siger han.

Laith fortæller, at ligene af flere unge mænd fra landsbyen blev taget med efter angrebet.

- Jeg har hørt, at shabiha-militsen i går nat drak og dansede omkring ligene og sang sange, der hyldede præsident Assad, siger Laith.

Han er vred over, at det ikke lykkedes FN-observatører at nå frem til gerningsstedet, selv om der blev ringet efter dem over 30 gange, og de blev tigget om at komme til landsbyen for at se, hvad der foregik.

- De kom ikke. De kunne lige så godt arbejde for shabiha. Vi kan ikke klare det mere. folk bliver dræbt. Vi har kun gud at sætte vores lid til. Kun gud kan hjælpe os, siger Laith.

/ritzau/AFP