Øko-kendis bliver ny økologiformand

Den nye frontløber for økologerne vil arbejde hårdt for, at flere landmand får lyst til at gå den grønne vej

Øko-kendis bliver ny økologiformand

Den 58-årige Per Kølster bliver ny formand for landets økologer efter et kampvalg fredag på Økologisk Landsforenings generalforsamling i Horsens.

Han er økologisk landmand i Humlebæk, uddannet agronom og har en fortid som lektor på Landbohøjskolen og har en alenlang baggrund i den økologiske bevægelse.

I den brede offentlighed er han ikke desto mindre bedst kendt for at bringe økologien hjem i de danske dagligstuer via tv i kraft af historierne fra det økologiske landbrug Fuglebjerggaard, som han drev i en årrække sammen med sin daværende kone Camilla Plum.

Og netop udbredelsen af økologien er da også den opgave, som han ser som den store udfordring i en tid, hvor der politisk nok satses stort på økologien, men hvor den økonomiske krise også stiller nye krav til økologien.

- Det handler om at skabe den næste store økologiske bølge og ikke mindst at skabe en interesse for økologi blandt landmændene, så flere får lyst ti at gå den vej. Vi har jo kun de bønder, vi har. Derfor er det vigtigt, at flere får mod på at komme med på vognen, siger Per Kølster.

Hans vision er at brede økologien udover de kredse, hvor den er i dag.

- Vi skal synliggøre de muligheder, der er for både landbruget og Danmark i økologien. Som forening skal vi blande os meget mere i den politiske debat, når vi snakker landbrug og miljø og natur, siger han.

Han har selv været med længe før, der var noget, der hed Ø-mærket og økologiregler.

- Med foreningens mere end 30 år på bagen, er økologien blevet en fasttømret del af det danske samfund. Der er love og regler, der er politiker, der er støtte, der er varer, der er tilgængelighed, der er stor troværdighed og tillid, der er udvikling og forskning, siger Per Kølster.

Han afløser Evald Vestergaard, der takker af efter seks år som formand.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst