Øko-kød er slet ikke så populært

Både øst og vest for Storebælt kigger de danske kødspisere ofte efter det økologiske mærke eller frilandsmærket, når der skal røde bøffer i kurven. I hvert fald hvis de selv skal sige det.

Uden økomærke. Selv om mange af os påstår, at vi går efter økologisk kød, er det kun omkring én procent af det kød, vi køber i supermarkederne, der rent faktisk er økologisk.
Fødevarer 25. oktober 2011 11:55

Men når der skal sættes handling bag de grønne ord, falder valget alligevel næsten altid på kød fra de konventionelle landmænd. Ifølge en undersøgelse, foretaget af gratisavisen 24timer, svarer 36 procent af københavnerne, 30 procent af sjællænderne og 22 procent af jyderne, at de som oftest køber øko- eller frilandskød. Men den påstand må de længere ud på landet med, siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i den største detailhandelvirksomhed i dansk dagligvarehandel, Coop. For faktum er, at kun omkring én procent af det kød, danskerne køber i supermarkederne, er økologisk. - Der er kasseapparaterne altså et bedre sandhedsvidne end sådan en undersøgelse her, siger han. Det økologiske kødsalg er lidt større, hvis man tager blandt andet gårdsalg med. Undersøgelsen viser også, at jyderne i højere grad end sjællænderne og fynboerne sværger til billigt, fedtfattigt og danskproduceret kød fra konventionelle landmænd. /ritzau/

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...