Øko-landmænd opruster

Øko-grøntsager og øko-kød skal afsættes direkte til private forbrugere, institutioner og restauranter

Seks økologiske brug er repræsenteret i fællesskabet - her Bjørn Kjelgaard, Bo Larsen, Erik Victor Pedersen, Henrik Pedersen, Dorte Elefsen, Michael Elefsen og Birgitte Busk. Foto: Kurt Bering
Fødevarer 1. september 2014 06:15

VENDSYSSEL: Økologiske landmænd i Vendsyssel har i flere år samarbejdet og henvist kunder til hinanden. Nu intensiveres dette samarbejde. Målet er at etablere et afsætningsfællesskab, så kunderne er sikret et stort, varieret udvalg af lokale økologiske varer. De økologiske brug vil i øget omfang afsætte varer direkte til private forbrugere, institutioner og restauranter.

Seks økologiske brug er en del af projektet, nemlig Bøgebæk Økologi ved Tårs, Lille Østergårds Økologi ved Brønderslev, Svanholm Økologi ved Serritslev, Busk Økologi ved Ø. Hjermitslev, Sdr. Krogholm Økobrug ved Serritslev samt Ulvhøj Øko-brug ved Serritslev.

Disse brug afsætter i dag et bredt udbud af grøntsager og frugt, over lammekød, til svine- og oksekød samt færdigvarer.

- Til sammen har vi næsten alt, hvad der skal bruges i et køkken inden for grøntsager og kød-produkter samt færdigprodukter. På den måde komplimenterer vi hinanden rigtig fint, konstaterer Bo Larsen fra Ulvhøj Øko-brug.

- Flere og flere storkøkkener, restauranter og institutioner har nu fået adgang til at købe økologiske, lokale varer. Og det er en meget svær opgave at løfte enkeltvis. Så vi kan se en fordel i at hjælpe hinanden, lyder det fra de økologiske landmænd.

- Det vil give et mersalg, hvis vi kan efterkomme de ønsker, forbrugerne har.

Især på kødsiden kan et samarbejde give et løft, da der inden for denne varegruppe er en række strenge krav i forhold til håndtering af kødet.

Økologerne er samtidig enige om, at et formaliseret samarbejde skal være smidigt med så lidt administration som muligt.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...