Økologisk eller ej

@Billed.fotoakk.top: Foto: Claus Søndberg

@Billed.fotoakk.top: Foto: Claus Søndberg

Skal agurken være økologisk eller konventionelt dyrket? Mange lader pengepungen bestemme, når der skal fyldes varer i indkøbskurven. Men hvis man derimod er interesseret i at minimere antallet af pesticidrester i sin mad mest muligt, så kan tal fra Fødevarestyrelsen hjælpe med at prioritere. Tallene, som bladet i FORM har fundet frem til, viser nemlig, at æbler, hvedebrød og kartofler er nogle af de varer, hvor man med fordel kan vælge den økologiske variant, hvis man vil undgå flest mulige pesticider. Æbler: 23,6 Hvedebrød: 15,4 Kartoffel: 7,2 Pære: 4,8 Tomat: 4,2 Agurk: 3,8 Vin: 3,5 Salat: 2,5 Vindrue: 2,2 Appelsin: 2,0 Citron: 1,9 Klementin: 1,8 Kiwi: 1,8 Havregryn: 1,7 Peberfrugt: 1,0 (Tallet angiver, hvor meget af den gennemsnitlige danskers pesticidindtag råvaren giver)