Økonom: Lockhart manglede jubeloptimisme

Brøndbys IF afgående direktør Jan Lockhart var lidt for realistisk i sine udtalelser, mener økonomiekspert.

Økonom: Lockhart manglede jubeloptimisme

Manglende jubeloptimisme kostede formentlig Jan Lockhart posten som direktør i fodboldklubben Brøndby IF, vurderer professor i sportsøkonomi Troels Troelsen.

- Fodbold har tradition for at melde mere optimistisk ud, end realiteterne kan bære, for ikke alle kan få en placering i toppen.

- Jan Lockhart har meldt ud, at klubben er på den, hvis ikke den får den sidste sjat TV-penge, men Brøndby er ikke så presset økonomisk, siger Troels Troelsen.

- Det kan ske, at den er presset likviditetsmæssigt, men den er ikke presset økonomisk, for den kan altid udstede flere aktier, siger han.

Der har det seneste år været flere historier om, at superligaklubben savnede likviditet til at betale regninger nu og her. I den forbindelse har Jan Lockhart måske været lidt for åbenmundet.

- Han har ikke været så jubeloptimistisk, som bestyrelsen har ønsket. Måske har han været lidt for realistisk, men det er man nødt til at holde internt. Jan har nærmet sig realismen lidt for meget. Det kan sport ikke tåle.

I fredags udtalte Jan Lockhart til Tipsbladet, at klubben havde brug for at "invitere nogen ind, der skulle have noget indflydelse", hvis man ville tilføre store penge til klubben.

Men hele tanken om at afgive indflydelse har bestyrelsen været afvisende over gennem de seneste år, hvor netop virksomhedsstrukturen har været heftigt debatteret i klubben.

Spørgsmål: Er den bemærkning i Tipsbladet ikke én, som bestyrelsesformand Per Bjerregaard ikke bryder sig om?

- Jo, det er det. Det er der ingen tvivl om. Den må stå for hans egen regning, og det gjorde den så.

- Den har ikke været briefet grundigt nok med ledelsen. Man skal have et two-face: Et udadtil til sponsorer og eksterne partnere og et indadtil, hvor de kan være realister. Men det må ikke slippe ud, siger Troelsen.

/ritzau/