Udland

Økonom udnævnt til ny græsk finansminister

Den anerkendte græske økonom Yannis Stournaras bliver sit lands nye finansminister.

Økonom udnævnt til ny græsk finansminister

Grækenlands regeringschef har udnævnt økonomen Yannis Stournaras som ny finansminister. Det fortæller en regeringstalsmand i Athen.

- Premierminister Antonis Samaras har besluttet, at den nye finansminister skal være Yannis Stournaras, der er professor i økonomi ved Athens universitet, og som leder den økonomiske tænketank Iobe, siger talsmanden.

De tre partiledere fra den nye græske regeringskoalition er enige om udnævnelsen af Stournaras, som er en respekteret økonom, og som var med til at forhandle om grækernes indtræden i eurozonen.

Udnævnelsen af den 55-årige Stournaras, som har været rådgiver for flere græske regering, sker dagen efter, at Vassilis Rapanos forlod finansministerposten på grund af helbredsproblemer.

Under den græske valgkamp advarede Stournaras grækerne mod at forlade euroen.

- At forlade euroen ville være som et enormt jordskælv eller en atombombe. Der vil ikke være noget liv. Livet vil begynde helt forfra.

Rapanos, der blev finansminister for kun en uge siden, har forladt posten, efter at han blev indlagt med mavesmerter, kvalme og svimmelhed. Han nåede ikke at blive taget i ed.

Ifølge BBC's Mark Lowen har der dog også været spekulationer om, at Rapanos har været utilfreds med sammensætningen af den nye regering, og at der kan ligge andre årsager bag hans opsigelse.

/ritzau/AFP