Økonomer: Fald i industriproduktion ikke alvorligt

Økonomer slår ikke alarm, selv om produktionen i industrien faldt stort i februar.

Økonomer: Fald i industriproduktion ikke alvorligt

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der var et stort fald på 4,8 procent i industriproduktionen fra januar til februar.

Men det store fald får ikke økonomerne til at slå alarm over udsigterne for dansk industri. Måneden før tog produktionen nemlig et kæmpe spring opad med hele 7,7 procent.

- Faldet i industriproduktionen i februar ændrer ikke ved, at industriproduktionen i de to første måneder af i år ligger 3,4 procent over niveauet i de to sidste måneder af 2012.

- Sammenligner vi med starten af 2012, så er der også tale om en pæn fremgang. Dansk industri har det med andre ord bedre, end hvad man skulle tro ud fra dagens tal isoleret set, siger cheføkonom Steen Bocian fra Danske Bank i en kommentar til tallene.

Nordeas chefanalytiker Jan Størup Nielsen vurderer, at faldet i industriproduktionen er en enlig svale, som vil blive afløst af mere positive tal for industriproduktionen.

- Når vi ser årets to første måneder under ét, er der fortsat tale om en fornuftig start på året for de danske industrivirksomheder. Vi forventer, at den danske industriproduktion over de kommende måneder vil trække gradvist højere, siger Jan Størup Nielsen.

Både Jyske Bank og Nykredit Markets ser dog en smule mere skeptisk på de fremtidige udsigter for industrien.

- Set over nogle måneder peger pilen trods alt svagt opad for industriproduktionen, men der er ingen tegn på, at en større bedring er under opsejling, siger seniorøkonom Niels Rønholt, Jyske Bank.

Han bakkes op af seniorøkonom Tore Stramer, Nykredit Markets.

- Der tegner sig et billede af en industrisektor i svag bedring, uden der dog på nogen måde er tale om en prangende udvikling, siger han.

Også Dansk Industri er bekymret for fremtiden.

- 2012 var et hårdt år for de danske industrivirksomheder. Desværre viser faldet i industriens produktion i februar, at de danske virksomheder stadig har det svært, siger underdirektør Kent Damsgaard, Dansk Industri, i en kommentar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.