Økonomerne venter lavere danske renter på torsdag

Følger Nationalbanken en forventet rentesænkning i eurozonen, vil boligejerne kunne spare lidt mere.

Økonomerne venter lavere danske renter på torsdag

Der er varmet godt og grundigt op til, at renterne bliver endnu lavere torsdag, når Den Europæiske Centralbank (ECB) har været i tænkeboks. Økonomerne regner med, at Nationalbanken vil følge efter en rentenedsættelse i eurozonen.

Og det kan betyde lavere renteudgifter for landets boligejere. Det vurderer økonom i Danske Bank Jens Nærvig Pedersen:

- Det skal dog siges, at der den seneste tid har været en forventning om en snarlig rentenedsættelse i de finansielle markeder, hvorfor den ventede rentenedsættelse allerede i nogen grad er afspejlet i de nuværende rentesatser på boliglån, siger han.

Sætter Nationalbanken renten ned med 0,15 procent, vil det for en familie med et afdragsfrit lån give en månedlig besparelse efter skat på 84 kroner for hver lånt million.

- Det er en lille besparelse, som selvfølgelig er værd at tage med, men ikke noget der isoleret set ændrer alverden for danske boligejere nu og her, siger Jens Nærvig Pedersen.

- Til gengæld er der dog ikke noget, der tyder på, at tiden med rekordlave boligrenter slutter lige foreløbig, så danske boligejere vil få glæde af besparelsen et stykke tid, siger økonomen.

I Danske Bank regner man med en dansk rentenedsættelse på 0,15-0,25 procentpoint. Og at ECB sætter renten ned med 0,25 procentpoint fra de nuværende 0,75 procent.

En dansk rentenedsættelse vil bringe udlånsrenten ned på et nyt rekordlavt niveau på 0,05 procent til 0,15 procent. I juli sidste år nåede udlånsrenten historisk lave 0,2 procent - lige nu ligger den på 0,3 procent.

Hos Nykredit påpeger seniorøkonom Tore Stramer, at Nationalbanken i klare vendinger har understreget, at udlånsrenten ikke vil blive negativ eller nul. Men lave renter er den rigtige medicin til dansk økonomi.

- Vi ser således, at mange danskere i øjeblikket udnytter det lave renteniveau til at afvikle gæld og særligt dyr gæld. Det er med til at gøre de danske husholdninger mere robuste og dermed sikre en mere stabil økonomisk udvikling på sigt, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.