Økonomi tvinger Japan til nye OL-stadionplaner

Et nyt OL-stadion i Tokyo skal tegnes om, og en billigere udgave bliver først færdig få måneder før OL i 2020.

Økonomien i det nye OL-stadion i Tokyo røg helt ud af proportioner, og derfor har japanerne været nødt til at begynde forfra med et nyt og billigere design.

Det betyder, at det kommende stadion først bliver klar til brug få måneder før åbningsceremonien skal foregå i sommeren 2020.

Det oplyser Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Der er tale om et prestigeprojekt, og chefen for Tokyos OL-organisation, den tidligere premierminister Yoshiro Mori, var da også ude med en undskyldning til IOC, da meddelelsen kom.

IOC bakker op om beslutningen, selv om et OL-stadion normalt skal stå klart minimum et halvt år før OL.

- Vi mener ikke, at der er grund til at undskylde, da ændringerne skyldes forhold, som er umulige at kontrollere. Vi ønsker at gøre det klart, at IOC står bag beslutningen, lyder det fra IOC's præsident, Thomas Bach.

Baggrunden er økonomi, der er løbet løbsk. Det oprindelige stadion ville koste to milliarder dollar (ca. 13,5 milliarder), og da værtsbyen allerede har brugt 11,5 milliarder kroner af det oprindelige OL-budget, så var stadion-omkostningerne alt for høje.

Tokyo-arrangørerne håber at spare adskillige hundrede millioner dollar ved at ændre stadionplaner, selv om tiden er knap. Det nye stadion-design forventes at kunne præsenteres med udgangen af 2015.

Det kommende OL-stadion forventes at stå klart i april 2020. Åbningsceremonien ved OL i Tokyo foregår den 24. juli 2020.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.