Økonomisk rod i regnskabet rammer Enhedslisten

EL diskuterer ikke rod i partiregnskaberne, hvor der ikke er hensat 600.000 kroner til partiets valgfond.

Enhedslisten må enten fyre nogle ansatte eller hensætte penge til valgkampen, fordi partiet har så stort regnskabsrod. Partiet har ikke som planlagt hensat 600.000 kroner til en valgfond.

Det fastslår partiets kritiske revisor Tommy Egholm om regnskabet ved årsmødet i Øksnehallen i København.

- Vi har ikke rigtig råd til både at lave hensættelser og kampagner. Der er kun ét sted at tage penge: Ved hensættelser. Det er ikke så godt. Det skal hovedbestyrelsen få rettet op på fremadrettet, siger Tommy Egholm.

Trods kraftig kritik fra Bruno Jerup og Tommy Egholm godkendte de 345 delegerede dog regnskabet og budgettet uden debat, fordi der ikke var tid.

Enhedslisten havde sidste år røde tal i regnskabet med et underskud på 183.381 kroner. Her blev der heller ikke som planlagt hensat 400.000 kroner i partiets Rød Fond.

Partiet har ansat så mange, at der ikke er penge til kampagner. Det gælder for eksempel urafstemningen, hvor medlemmerne skal vælge 21 folketingskandidater. Desuden koster årsmødet for meget, forklarer Tommy Egholm.

Gunna Starck efterlyste i debatten på landsmødet hovedbestyrelsens forklaring på, at partiets økonomi "sejler".

Folketingsmedlem Per Clausen, som har siddet i hovedbestyrelsen indtil årsmødet, placerer ansvaret hos partiets forretningsudvalg og hovedbestyrelse.

- Det er indlysende, at forretningsudvalget ikke i tilstrækkeligt omfang har været opmærksom på at følge økonomien. Derfor har man brugt flere penge, end vi havde planlagt at bruge, siger Per Clausen.

Han henviser til, at Enhedslisten på fem år har fået fire gange så mange medlemmer og nu har knap 10.000 medlemmer.

- Økonomien er vokset ekstremt meget. Både med ekstra indtægter i partistøtte, (folkevalgtes) partiskat og kontingent. Det koster også meget mere, når vi gennemfører aktiviteter. Det er meget dyrere end tidligere at holde årsmøde, siger Per Clausen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.