Øl ER sundt!

Forskere er ikke i tvivl – et bestemt vitamin kan gøre dig stærkere, tyndere og sundere, hvis du drikker øl

Et et bestemt vitamin i øl og mælk kan gøre dig sundere. Arkivfoto

Et et bestemt vitamin i øl og mælk kan gøre dig sundere. Arkivfoto

DANMARK:Hvis du med jævne mellemrum hælder et par fadøl ned i halsen, skal du ikke nødvendigvis have dårlig samvittighed.

Det er ikke langt tid siden, at forskere ved et universitet i Chicago fandt ud af, at indtagelse af øl gør mænd klogere. Nu har forskere fra Schweiz opdaget, at et gavnligt vitamin også findes i øl – og i mælk for den sags skyld. Det skriver The Daily Mail.
Faktisk kan øl gøre dig stærkere, tyndere og sundere, påstår forskerne, som har afprøvet deres teorier på mus.
Forsøget viste, at mus, der får fik et tilskud af vitaminet Nicotinamide Riboside samtidig med, at de også fik en fedtfattig diæt, tog mindre på i vægt end mus, der ikke fik et ekstra skud vitamin.

I bedre form

Musene, der fik vitaminet, kom også i bedre form og havde større muskler, og de havde ikke så stor tendens til at udvikle sukkersyge som andre mus.

Forskerne har dog et forbehold, for det kan være svært at gøre vitaminet lige så effektfuldt hos mennesker, fordi det er vanskeligt at måle koncentrationen af vitaminet. Det betyder, at det endnu er uvist, hvor store mængder mælk – eller øl – man skal drikke for at få effekten. Det forklarer direktør Johnan Auwerx fra ”Ecole Polytechnique Frederale” i Schweiz ifølge The Daily Mail.
Selv om forskerne ikke er så langt med undersøgelserne af vitaminet endnu, arbejde de videre på at få testet vitaminet på mennesker.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.