Frederikshavn

Øl for enhver smag i Arena Nord

Nordic Brew fortsætter i dag og der er meget at smage på

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der er 40 forskellige udstillere med fra Danmark, Norge og Sverige. Arena Nord er de første, der har tænkt på en brygfestival, hvor man netop satser på at udveksle øl på tværs af Skagerrak og Kattegat. Foto: Hans Ravn

FREDERIKSHAVN:Svenskere og nordmænd kan brygge øl. Det vil de bevise på den første store nordiske øl-festival, Nordic Brew, som finder sted i Arena Nord fredag og lørdag.

- Vores stifter besluttede sig for at lave verdens bedste øl, fortæller Casper Lynge Sørensen fra det norske bryghus Nøgne Ø.

Nøgne Ø ligger i Grimstad i Sydnorge, og derfor er det oplagt, at satse mere på det danske marked.

- Vi ligger jo tæt på Danmark, det er vores baghave, så derfor er vi her i Frederikshavn, forklarer Casper Lynge Sørensen, der i øvrigt er dansk og blandt andet med, fordi han kan snakke med de danske kunder og nye samarbejdspartnere.

Og blandt øl-entusiaster er navnet Nøgne Ø kendt, om det så er verdens bedste øl, er en smagssag.

For det handler om at smage på øllet.

35.000 øl har Jan Bolvig smagt eller det vil sige. 35.000 øl har vestjyden smagt på og skrevet om.

Han er en af de tre nordiske dommere, som i løbet af festivalen skal bedømme 50 forskellige øl fordelt på Nordens bedste kæresteøl, godnatøl, dagen derpå øl, over hækken øl og julebryg.

- En del af de øl, der stiller op i de forskellige konkurrencer har vi smagt på før, fortæller dommeren fra Oslo Lars Marius Garshol, der dog i kategorien juleøl kommer på nye smagsbedømmelser.

- Juleøl er meget sæsonbestemt og jeg har faktisk ikke været i Danmark på den her årstid før.

Men jeg har smagt påskeøl, fortæller nordmanden.

Øllene bliver bedømt på udseende, lugt, smag og følelsen i munden, og så selvfølgelig anledningen. For hvad serverer man for eksempel som kæresteøl. Det er bryghusene selv, der kommer med de øl, der skal bedømmes.

Udover, at ølentusiaster kan lære nye mærker at kende og diskutere smagene med andre øldrikkere, så har arrangør af Nordic Brew Dorthe Brassøe også arrangeret såkaldte sidearrangementer.

- Vi har blandt andet et foredrag om belgisk øl, som 60 har købt billetter til. Det er vi tilfredse med ligesom at 300 skal ind og høre irsk folkemusik med Kilkennys og drikke irsk øl. og så kommer de forhåbentlig herind bagefter, siger Dorthe Brassøe.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst