Øl til det hele i biblioteket

Formand for øllaug fortæller om øl og giver smagsprøver

LØGSTØR:Øl til at nyde, øl til maden, øl til at slukke tørsten, øl til.... De sidste fem års ølrevolution i Danmark har ændret vores forhold til øl. I mange år har danskerne stort set kun brugt øl til at slukke tørsten. Den danske øl har ikke haft høj status, og er blevet overhalet af vinen, når det handler om at nyde et lækkert glas til maden eller på terrassen. Men det billede har ændret sig og den øl-historie får løgstørianerne nu lejlighed til at høre mere til, når Torsten Hansen, der er formand for Tordenkalvens Øllaug besøger Løgstør Biblioteks mandehjørne. Han byder - naturligvis - også på smagsprøver. - I dag brygges der øl til næsten alle situationer. Vi kan finde den rigtige øl til at nyde sammen med kaffen. Der er også øl til dessert eller for den sags skyld til hovedretten. Og så kan vi selvfølgelig stadig drikke en Tuborg, når vi har slået græs, siger Torsten Hansen. Han lover at give sin mening om, hvad øl kan bruges til samt fortælle gode historier om forskellige øltyper. Torsten Hansen kommer omkring porter, ale, trappist og flere andre øltyper. For 25 år siden begyndte Torsten Hansen at samle på øl. Siden har han læst og studeret om de gyldne dråber. I dag rejser han landet rundt og holder ølsmagninger, samtidig er han nyhedsredaktør for Danske Ølentusiaster, redaktør for Danske Ølsamlere og altså formand for Tordenkalvens Øllaug i Vesthimmerland.