Fødevarer

Ølandsboller med græskarkerner

Lækkert supplement til madpakken.

Ca. 12 stk. 1 l koldt vand Ca. 10 g. gær (svarende til 2 små ærter). Opblød gæren i lidt lunken vand 1 spsk. salt 1 spsk. honning ½ dl olivenolie Ølandshvede. Ølandshvede giver en fin gylden farve og giver brødet 'bid'. 75 g havregryn 75 g groft speltmel 75 g sesamfrø 75 g græskarkerner Fremgangsmåde Spæd op med Ølandshvede til dejen bliver fast men stadig klistret. Hæld lidt olivenolie over dejen, ca. ½ dl. Den står selv og trækker ind i dejen mens den hæver. Lad dejen stå under et fugtigt viskestykke i ca. 8 timer eller natten over. Form dejen med våde hænder (hav en skål med vand stående til at dyppe hænderne i - og ja, det er en klistret omgang). Pynt eventuelt med sesamfrø, græskarkerner, solsikkekerner, havregryn. Bollerne smager bedst nybagte, men lav endelig en portion til fryseren, som kan tages op og varmes/ristes. Bollerne kan bruges både til madpakker, som tilbehør eller med en god marmelade. Græskarkernerne kan udskiftes med grofthakkede valnødder eller hakkede hasselnødder