Sæby

Øllet blev deres fælles skæbne

Sæby får nu sit eget mikrobryggeri - startet af tre øl-elskere

Michael Brandt Bertelsen er én af iværksætterne, der vil starte af et mikrobryggeri i Sæby. Foto: Tommy Thomsen.

Michael Brandt Bertelsen er én af iværksætterne, der vil starte af et mikrobryggeri i Sæby. Foto: Tommy Thomsen.

SÆBY:Kærligheden til Sæby og passion for brygning af øl er opskriften til et nyt projekt som de tre venner Michael Brandt Bertelsen, Anders Jessing og Thomas Bjerregaard nu har besluttet sig for at udleve.

Ølbrygningen tog for år tilbage sin spæde start i Anders Jessings køkken, hvor de eksperimenterede med håndbrygning af forskellige typer øl.

- Vi synes, at det er lykkedes os at fremstille flere sorter øl som er så gode, at andre skal have lov at smage resultatet. Opskrifterne er unikke - med tilsætning af råvarer fra lokalområdet, fortæller Bertelsen, Jessing og Bjerregaard.

Som et must skal det klart fremgå af øllets etiketter, at det kommer fra Sæby.

Men for at finde frem til den ægte Sæbysmag, har de tre iværksættere besluttet at lade sæbynitterne afgøre hvilken af deres tre øltyper - porter, hvede eller India Pale Ale (IPA), der skal tildeles den fornemme titel.

Det vil ske til august, når flaget for sidste gang bliver spillet ned for sommeren.

Arrangementet samler normalt mange sæbynitter på Sæby Havn og de vil alle blive inviteret til at prøvesmage og give deres bud på, hvilken type øl der skal være Sæbys Øl.

Det er ligeledes tanken, at de øvrige øltyper skal bære navne efter markante personer, der har sat sit præg på eller gjort en særlig indsats for udviklingen af Sæby.

Vennerne har i forening dannet selskabet Sæby Bryghus og de har allerede fundet flere afsætningskanaler.

De har kig på et par lokaliteter på havnen, der kan indeholde et bryggeri.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.