Øllet får renaissance - også i Hjørring

Hjørringdreng fra Roskilde skal hjælpe Bryghuset Vendia i gang og uddanne lokal brygmester

Bryggerier 15. januar 2007 05:00

HJØRRING: - Vi snakker om bajere og pilsner i flæng, men en bajer og en pilsner er mere forskellige end rød- og hvidvin. Det siger brygmester Michael Knoth, stifter og medejer af Gourmet Bryggeriet i Roskilde, og snart brygmester i Hjørring. Danskerne drikker officielt 90 liter øl om året pr. person, hvilket placerer Danmark på en 7. plads på verdensranglisten. Ølnation - Når man tæller al det øl med der bliver hentet syd for grænsen, er det snarere en kasse øl pr. person pr. måned – fra vugge til grav. Det er meget øl. Det er rigtig, rigtig meget øl. Det placerer os faktisk på en andenplads, kun overgået af tjekkerne. Men vi ved ingenting om øl, selv om vi er en ølnation, skælder Michael Knoth. Det har han tænkt sig at lave om på: Danskerne skal lære at drikke øl - øl, der passer til lejligheden. Øl er en livsstil I dag er øl et livsstilsprodukt. Nogen tror det bliver et kortvarigt modeflip, men Michael Knoth er overbevist om at øllet er kommet (tilbage) for at blive - på lige fod med vinen. - For få år siden, hvis vi blev grebet nede hos købmanden med guldøl i indkøbskurven, stemplede naboen os som alkoholikere. Var der vin i indkøbskurven, blev der nikket venligt, causerer Michael Knoth. I dag er man faktisk mere tjekket, hvis man tør serverer en god øl til maden, end hvis man holder sig til rødvin. Hjørring-København Michael Knoth bor i København, men er født og opvokset i Hjørring, og vender altså nu tilbage for en stund, for at hjælpe Bryghuset Vendia i gang og uddanne en brygmester til Hjørring. Bryghuset forventes på lidt længere sigt at komme til at beskæftige i alt 12-15 medarbejdere. Bryghusets bestyrelse er i øjeblikket også ved at indgå aftale med en kok, der skal være garant for at maden i bryghuset bliver af første klasses kvalitet.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...